Mērtlas lomā iejūtas Šeridana Smita, Lielbritānijā populāra aktrise un dziedātāja. Skats no Ivo van Hoves «Pirmizrādes». Foto no «openingnightmusical.com»
Mērtlas lomā iejūtas Šeridana Smita, Lielbritānijā populāra aktrise un dziedātāja. Skats no Ivo van Hoves «Pirmizrādes». Foto no «openingnightmusical.com»

Sasodītais šovbizness!

Ivo van Hoves iestudējums «Pirmizrāde» Londonas Gilguda teātrī

F***ing Show business! – izsaucas aktrise Mērtla, kuru spēlē Šeridana Smita. Tā pati Mērtla, ko amerikā­ņu neatkarīgā kino slavenākā reži­sora Džona Kasavītisa 1977. gada filmā Pirmizrāde (Opening Night) spēlēja režisora sieva Džīna Rou­lendsa.

F***ing Show business! – varētu lādēties arī Rūfusa Veinraita un Ivo van Hoves radītā mūzikla producenti, aprīļa sākumā pieņemot nelabvēlī­gos finanšu rādītājos balstīto lēmumu beigt uz­veduma dzīvi uz aktiera Džona Gilguda vārdā nosauktā teātra skatuves divus mēnešus agrāk nekā plānots – 18. maijā. Sākotnēji 6. martā ska­tītāju vērtējumam nodoto mūziklu bija plānots rādīt līdz šā gada 27. jūlijam. Jau pēc pirmajām izrādēm mūzikls raisīja pretējas reakcijas – vieni kritizēja, citi teica labus vārdus. Taču kritiķu at­sauksmes, kas parādījās pēc svinīgās pirmizrādes 26. martā, mūzikla veidotājus nevarēja iepriecināt, jo vidējais vērtējums bija ap trīs zvaigznītēm no piecām.

Jāņem vērā fakts, ka mūzikls tika rādīts Vestendas teātrī, biļetes nav lētas, un skatītājiem ir arī savs un ne zems gaidu slieksnis. Taču Ivo van Hove ir režisors ar pasaules vārdu, iestudējis veiksmīgus mūziklus, viņam ir prāva filmu scenāriju iestudēšanas pieredze, lai arī tas pats par sevi, protams, neko nenozīmē. Kas notika?

Žurnāli