Stand with Ukraine

Esam vienoti ar Ukrainu

Brīvību Ukrainai!

Aicinām noklausīties Jevgeņijas Šermeņevas sarunu ar ukraiņu aktrisi Rimmu Zjubinu!

Kā arī publicējam Krievijas režisoru, rakstnieku un žurnālistu atklāto vēstuli:

Tas ir mūsu kauns

Krievijas rakstnieki, žurnālisti un režisori aicina apturēt karu ar Ukrainu.

«Ir sācies Krievijas karš pret Ukrainu – tas ir mūsu kauns.

Tas ir mūsu kauns, bet diemžēl atbildēt par to nāksies vēl mūsu bērniem, pavisam jaunu un arī nedzimušu Krievijas cilvēku paaudzei. Mēs negribam, lai mūsu bērni dzīvotu agresorzemē, lai viņi kaunētos par to, ka viņu armija uzbruka neatkarīgai kaimiņu valstij. Mēs aicinām visus Krievijas pilsoņus pateikt «nē” šim karam.

Mēs neticam, ka neatkarīga Ukraina ir drauds Krievijai vai jebkurai citai valstij. Mēs neticam Vladimira Putina paziņojumam, ka pār ukraiņu tautu valda “nacisti” un viņus vajag «atbrīvot».

Mēs pieprasām pārtraukt šo karu.»

Šā aicinājuma autors ir žurnālists Mihails Zigarjs. To parakstījuši rakstnieki Boriss Akuņins, Dmitrijs Bikovs, Dmitrijs Gluhovskis, Vladimirs Sorokins, dramaturgs Ivans Viripajevs, režisori Vladimirs Mirzojevs, Andrejs Hržanovskis, Iļja Hržanovskis, žurnālists, Nobela prēmijas laureāts Dmitrijs Muratovs, publicists Leonīds Parfjonovs, izdevēja Irina Prohorova, aktrise Čulpana Hamatova

2022. gada 24. februārī

Tulkojusi Edīte Tišheizere

Jeļena Kovaļska, Maskavas Meierholda centra direktore, paziņojusi, ka protestējot atkāpjas no amata valsts subsidētā teātrī. Viņa apgalvo: «Nav iespējams strādāt slepkavas labā un saņemt algu no viņa.»

Žurnāli